heldenbergh•net
telewerken met macOS of iOS
in een Citrix-omgeving
Onze werkgever ondersteunt geen macOS of iOS en heeft dus niets met deze site te maken.
Deze pagina is slechts bedoeld om op vrijwillige basis enige aanwijzing te geven voor het telewerken met macOS of iOS.
De maker, van deze website met informatie, stelt zich niet aansprakelijk voor onjuiste of onvolledige informatie en actualiteit van de informatie op deze website en kan nimmer aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade of gevolgen ontstaan door direct of indirect gebruik van de inhoud van deze website.
Voor het kunnen telewerken met macOS, is Citrix Receiver nodig; een programma dat de verbinding met de werkomgeving mogelijk maakt. Op de website Citrix.nl is de juiste versie (afhankelijk van het Operating System op uw Mac) te downloaden.

Indien bij het installeren "Add account" gevraagd wordt, hoeft dat in ons geval niet ingevoerd te worden, wel verder doorgaan met installatie.
Daarna kan via de browser ingelogd worden volgens instructies van de werkgever. LET OP: zet eerst de toetsbordvoorkeuren op "VS (internationaal) - PC", zodat de juiste tekens conform de toetsen verschijnen bij het typen. Dit kan via Systeemvoorkeuren > Toetsenbord en daar Invoerbronnen kiezen en in het scherm dat verschijnt "VS (internationaal) - PC" selecteren.
Voor het kunnen telewerken met iOS, is Citrix Receiver nodig, een programma dat de verbinding met de werkomgeving mogelijk maakt. De app is te downloaden via de App Store of via de website Citrix.nl. Bij het installeren hoeven in ons geval geen bijzondere gegevens ingevoerd te worden. Na de installatie kan via de browser ingelogd worden volgens de instructie van onze werkgever.